Ansvar

Diabetic Boxs vision är att göra vardagen för diabetiker både enklare och roligare med hjälp av flera olika former av engagemang och produkter. Bland annat genom boxar speciellt anpassade för diabetiker som innehåller nya schyssta och spännande produkter, recept, erbjudanden samt tips och tricks för att göra vardagen med sjukdomen både enklare och roligare. Men även genom olika projekt och evenemang som Sommarlovsboxen och att lyfta diabetes i media och samhället.   
Viktigt för oss är att arbeta med diabetes både i nutid, men även med ett framtidsperspektiv. Därför stödjer vi diabetesforskningen genom att skänka en summa för varje såld box, insamlingar och utvalda produkter i vårt e-handelsortiment till utvalda fonder och projekt.
Hållbar utveckling ser vi som vägen till framtiden och självklart vill vi på Diabetic Box göra det vi kan på vägen dit. Nedan kan du se hur vi arbetar för att nå några av de uppsatta globala målen inom Agenda 2030.

Agenda 2030

3.4 MINSKA ANTALET DÖDSFALL TILL FÖLJD AV ICKE SMITTSAMMA SJUKDOMAR OCH FRÄMJA MENTAL HÄLSA

Diabetic Box vill aktivt minska antalet dödsfall till följd av icke smittsamma sjukdomar med hjälp av både sina boxar riktade för typ 1 och 2-diabetes men även med hjälp av sin e-handel och evenemang samt engagemang.

 

3.B STÖD FORSKNING, UTVECKLING OCH TILLGÄNGLIGGÖR VACCIN OCH LÄKEMEDEL FÖR ALLA

Diabetic Box stödjer diabetesforskningen genom att skänka en summa för varje såld box samt utvalda produkter i e-handeln. Diabetic Box stödjer även forskningen i olika evenamng och kampanjer (ex sommarlovsboxen).

12.2 HÅLLBAR FÖRVALTNING OCH ANVÄNDNING AV NATURRESURSER

Diabetic Box emballage är klimatkompenserade samt är vi noga med i stor utsträckning vilka produkter som skickas med i boxen. Dessa ska vara hållbart framtagna både till produktens innehåll samt hur och var den produceras. 

 

12.8 ÖKA ALLMÄNHETENS KUNSKAP OM HÅLLBARA LIVSSTILAR

Med Diabetic Box vill vi öka kunskapen om hållbara livsstilar både sett till konsumtion men även val av mat. Detta genom att introducera nya schyssta produkter och goda recept för att gynna en god folkhälsa och konsumtion. 

 

x