Anton berättar om sin resa med diabetes

Anton berättar om sin resa med diabetes

5 snabba fakta

 • Bästa hypo-treat?
  Stark saft - mumma!

 • Hund eller katt?
  Katt, har en liten tjockis hemma

 • Pump eller penna?
  Pump

 • Favorit godis?
  Sura dödskallar, helt klart!

 • Random fakta
  Jag använder stålkanyl och trivs med det ;)

Jag insjuknade i typ 1-diabetes när jag var 2 år gammal. Idag är jag 23 år och har levt med sjukdomen 24/7, alla dagar om året i snart 21 år. Fast sjukdomen är mycket allvarlig och har sina utmaningar har jag aldrig låtit den hindra mig. Jag har gjort precis det jag velat men ändå alltid haft diabetesen i bakhuvudet: Vad har jag för blodsocker? Hur mycket insulin måste jag ta till lunch? Vad ska jag preppa med inför träningspasset för att inte dippa? Osv. 💭

Detta är något vi alla som lever med diabetes måste tänka på – hela tiden. Men det är inget som stoppar oss från att göra det vi vill. Det kan krävas lite mer planering eller framförhållning, men det finns inget som säger – jag kan inte göra det för att jag har diabetes.

Jag tar väldigt illa vid mig när jag får höra:
-”Kan du verkligen äta det där?”

Senast var för bara några veckor sedan. Först var jag tyst en stund för jag inte riktigt förstod vad hen menade, men sedan svarade jag:
-”Ja det kan jag, bara jag tar rätt mängd insulin”.

Sedan fortsatte diskussionen, men jag väljer att utlämna detta just nu. För det jag vill komma till och styrka ännu en gång är att med rätt strategi och tänk så kan vi som har typ 1-diabetes göra allt och lite till – det finns inget som stoppar oss! 💙

Genom åren har jag alltid varit engagerad inom diabetesvärlden. Det hela började med lokalföreningen hemma i Uppsala till att på senare år engagerat mig i Ung Diabetes.

Jag har också fått förmånen att vara lägerledare på flera diabetesläger runt om i hela Sverige. Vilket jag tycker har varit superkul och givande! Till att idag driva Diabetic Box för att lyfta personer, likt mig själv, som lever med diabetes och ge det där extra för att göra vardagen med sjukdomen både enklare och roligare!

Idag är det Världsdiabetesdagen och passa på att fira dig själv, men även lyfta diabetes i dina sociala kanaler!

I ett tidigare inlägg har vi samlat flera tips på hur du kan uppmärksamma diabetes nu i november!

Styrkekramar till er alla! 💙

Föregående inlägg Nästa inlägg
x